BLOG

SEOloger naživo 2022

SEOloger naživo 2022
O víkendu se po dvouleté nucené COVID pauze konečně konal SEO loger Naživo – tedy komunitní setkání lidí kolem SEO, které už čtvrtým rokem pořádá Pavel Ungr. Jezdím pravidelně, protože takto uvolněných a pohodových setkání máme v oboru poměrně málo, vlastně svého druhu je asi jediné. A tak jsem ani letos nemohl chybět.

Hotel Skalský Dvůr nezklamal, bylo o nás postaráno jako v bavlnce, pravidelné přísuny jídla i pití dávaly tušit, že víkend pojede v pohodovém rytmu, což se potvrdilo. Velmi vytížená byla též sauna, i bazén. Prostě super místo pro akci tohoto typu

Čtyři přednášky

Znalostní bloky si letos rozdělili pánové Kuba Rejnuš, Ondra Meier, duo Michal a Tomáš, a nemohl chybět inventář SEO logeru a miláček publika Zdeněk Dvořák.

Nebudu podrobně rozepisovat každou přednášku, zkusím připojit odkazy na prezentace, pokud vás to bude zajímat, až je kluci zveřejní, jen vypíchnu některé body, které mě osobně zaujaly.

Kuba Rejnuš

Velkou diskuzi rozpoutala hned první přednáška od Kuby, kde jsme debatovali o tom, kdo a v jakém kontextu SEO řeší. Asi stěžejním bodem za mě je, že SEO je třeba chápat jako něco, co musí tak nějak plynout celou firmou, mělo by se stát součástí firemní DNA. Pokud jste už firma větší, je třeba úkoly v SEO řídit a neobejdete se bez projektového managementu.

Ondra Meier

Pro mě velmi zajímavá byla přednáška Ondry Meiera, který povídal o tom, jak se dělá SEO pro velké obsahové weby. Pár mých klientů takové weby má, tak bylo zajímavé vidět, jak se to řeší jinde. Asi klíčovým sdělením bylo, že (stejně jako Kuba Rejnuš v předchozí přednášce), tak ani v obsahovém webu se nedělají obří monstr klíčovky, ale jede se v menších, konkrétnějších klíčovkách pro určitá témata, sekce, nebo části webu.

Linki

Zdeněk nás provedl procesem, jak se zbavit manuální penalizace na Google. Asi není moc co říct, postup to není jednoduchý, ani levný, a ani rychlý. Takže dělejte linkbuilding tak, abyste to nikdy řešit nemuseli :-D

Michal Binka + Tomáš Zahálka + Shoptet

Poslední „standardní“ přednáška byla od Michala Binky a Tomáše Zahálky, kteří rozebrali Shoptet na součástky a vypíchli hromadu palčivých chyb, které náš oblíbený krabicový e-shop systém má. Doufám, že výprava ze Shoptetu z toho nebyla moc smutná, a že si z toho odnesli zajímavý feedback. Mnohým firmám se o tak precizní zpětné vazbě může jen zdát. Tak uvidíme :-)

Panelovka na závěr

Panelová diskuze, která probíhala po večeři, se nesla ve skutku pohodovém duchu, povídalo se o různých tématech, padala spousta zajímavých myšlenek, a byl to vlastně takový hezký závěr celého dne.

Celkem se účastnilo padesát SEO konzultantů a SEO konzultantek. Zajímavé je, že i holky nám postupně přibývají, a to je skvělá zpráva! Co k tomu dodat. Velmi povedená výprava. Moc se těším na příští rok, až budou vznikat další reporty, doplním sem na ně odkazy. Termín na příští SEOloger naživo je už známý, tak neváhejte, a bookujte :-) jo a nebylo to jen o pití, s pár lidmi jsme zvládli i něco odběhat, takže za mě plusové body :-) poslední, co bych dodal, je velké plus za to, že tam postupně přibývají děti. Nebojte se tedy přijet příště i s nimi, během odborného programu je o ně postaráno, a prostor hotelu a jeho okolí skýtá spoustu možností na vyblbnutí.

Další reporty jinde

PS: k sepsání reportu mě vlastně vyburcoval Ondra, který zmínil frekvenci přidávání článku k sobě na blog 4,5 roku. Jo a Pavel za to slíbil odkaz :-D

Zatím žádné komentáře

Také občas tweetuji,
co mne kde zaujalo.

Podívejte se.